Van € 0,- naar €1.800,-

Een hele opgave, €1800,- sponsorgeld ophalen voor een wereldburgerstage in Tanzania, maar het is gelukt! Vanaf 1 december 2017 mochten we sponsors werven. Het doel van iedere Global-deelnemer: € 1800,00 bij elkaar te krijgen vóór drie weken voor de dag van vertrek. Het bedrag wordt gebruikt voor het betalen van de vliegtickets, niet alleen voor onszelf maar ook voor de begeleidende docenten en arts, het betalen van vervoer ter plaatse, de kookploeg en voor bijdragen aan de Global doelen en het mogelijk maken van de verschillende acties zoals schilderwerk op een school.

Acties

Het is niet bepaald een eitje om zo’n groot bedrag bij elkaar te krijgen. Samen met mijn ouders heb ik verschillende acties bedacht om geld op te halen. Een van die acties was een statiegeldflessenactie. Ik heb flyers gemaakt en in mijn buurt verspreid. Op deze flyer stond kort uitgelegd wat mijn wereldstage inhoudt en wat het doel is. Ook stond het idee van de actie er op. Mijn vraag aan deze mensen was of ze voor mij hun lege flessen konden bewaren, zodat ik deze kon ophalen voor het statiegeld. Veel mensen hebben mij op deze manier een bijdrage geleverd.

Bij een andere actie ben ik met cakejes en flyers in het WoensXL winkelcentrum gaan staan vlak voor Kerst. Ik sprak winkelende mensen aan met de vraag of ik ze wat mocht vertellen over dit bijzondere project en of ze mij wilden helpen deze stage mogelijk te maken. Af en toe was dit erg frustrerend, omdat veel mensen achter elkaar ‘nee’ zeiden en doorliepen. Er was zelfs een meneer die tegen mij zei dat ik een onbeschofte bedelaar was, dat het onacceptabel was dat ik geld stond te vragen voor een reis naar Afrika. Maar ik werd ook positief verrast! Bijvoorbeeld toen een andere meneer na mijn verhaal direct zijn telefoon pakte en €20,- doneerde. Ik kende hem niet eens, dat vond ik heel erg bijzonder! Deze actie heeft uiteindelijk meer dan honderd euro opgeleverd!

Bij mijn opa en oma in de seniorenflat ben ik samen met mijn opa langs de deuren geweest om mijn verhaal te vertellen. Opa en oma zijn heel trots op mij en hadden al veel buurtjes over mij verteld. Eén mevrouw gaf mij zelfs € 50,-. Ze was zelf arts geweest in een ontwikkelingsland en vond het dus een mooie actie. Ten slotte heb ik thuis met papa samen nog een pizza-avond georganiseerd voor onze beste vrienden. Wij hebben een steenoven in onze tuin en iedereen komt graag bij ons pizza eten. Dit keer verkochten we de pizza’s voor mijn stage. Daar wilden ze graag voor betalen.

c3k.nl

Nog voor de aftrap op 1 december 2017 heb ik samen met mijn moeder een speciale website over mijn stage gebouwd. De website heeft meerdere doelen (gehad). Ik wilde op één plek informatie over mijn wereldstage kunnen geven en mijn verhaal kunnen vertellen. Daarnaast hebben we via de website van Doneeractie.nl een actie aangemaakt en een speciale doneerbutton op de website gezet. Via de doneerbutton op de site is meer dan duizend euro binnengekomen. Dat heeft ontzettend geholpen. Zo hebben familie, vrienden en bekenden een bijdrage gedaan. Maar ook mensen die ik een flyer had gegeven had, zijn later nog op mijn website geweest en hebben zo nog gedoneerd. De website was dan ook de grootste sponsorbron. Zonder de site had het dus waarschijnlijk een stuk langer geduurd voordat ik het bedrag bij elkaar gehad zou hebben. Het derde doel van mijn website is het plaatsen van de updates om alle geïnteresseerden en sponsoren op de hoogte te houden over de voorbereidingen en mijn vooruitgang. Ik post regelmatig een blogje en deel een bericht op mijn speciale Facebook pagina.

Bedrijven

Via de zakelijke connecties van mijn vader ben ik met verschillende bedrijven in contact gekomen: RICOH Document Center Brabant, RICOH Document Center Zuid, Cliënt ICT Group en Dolmans Landscaping Group. Deze bedrijven waren mijn grootste sponsoren. Via e-mail heb ik contact gehad met de (financieel) directeuren van deze bedrijven. Op deze manier heb ik de juiste informatie kunnen doorgeven. Na een sponsorbedrag te hebben afgesproken heb ik een net contract opgesteld en laten ondertekenen door de leidinggevende van onze reisgroep op school. Vervolgens heeft mijn vader het contract persoonlijk bij het desbetreffende bedrijf afgeleverd. Ook ben ik zelf binnengestapt bij een aantal bedrijven in de buurt. Zo hebben Sjerp Bloemen en Planten, Zinin IJs en Chocolade, Snackbar Woenselse Heide mij gesponsord.

Ik wil hierbij al mijn sponsoren graag nog een keer

H E E L  E R G  B E D A N K E N

voor het mede mogelijk maken van mijn wereldburgerstage!

 

Klaar voor vertrek…
Een goede voorbereiding...

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *