Wereldstage Tanzania

Voor 2018 koos het Eckartcollege Tanzania als bestemming voor de wereldstage. Tanzania ligt in Oost-Afrika net onder de evenaar. Het is het thuisland van veel verschillende Afrikaanse stammen, zoals de Maasaï en van antilopes, wrattenzwijnen, olifanten, leeuwen, giraffen en zebra’s. Een derde van de bevolking leeft onder de armoedegrens en dus is Tanzania een van de armste landen van de wereld. Slechts de helft van de bevolking heeft toegang tot schoon drinkwater.

Wat hebben we gedaan?

Tijdens deze reis bezochten we een aantal verschillende scholen. Hier hebben we onderhoudswerkzaamheden gedaan aan de gebouwen. We gaven de kinderen Engelse les en organiseerden voor en samen met hen sport- en spelactiviteiten. Ook deden we een ‘trash hunt’ om afval in de natuur op te ruimen.

En tussendoor hadden we het geluk dat we ook van de prachtige natuur mogen genieten, wandelingen te maken en zelfs een keer op safari gaan.

Onze reisroute

We landen in Arusha. Van daaruit vertrokken we naar Longido waar we kennis maakten met de Maasaï. Daarna gingen we verder naar Kipok. Daar bezochten we o.a. een meisjesschool. Vervolgens reisden we door naar Singe en het meer van Babati. Op een grote school ontmoetten we veel leeftijdsgenoten. Via een tussenstop in het kleine dorpje Monduli vervolgden we ons avontuur naar de laatste stop. Dat is Tarangire NP waar we net niet de hele big 5 spotten. Meer lezen over mijn ervaring? Lees mijn blog!

Kosten

Om deze reis, alle projecten en activiteiten te kunnen bekostigen, is natuurlijk voldoende geld nodig. Dit geld moest ik zelf opbrengen door sponsors te zoeken.