Over mijn stage

Samen met Stichting Global Exploration (SGE) organiseert mijn school ieder jaar een wereldstage naar een ontwikkelingsland. Dit jaar gaan we naar Tanzania.

Together one world

Dat is het motto van de wereldstages van SGE. Het doel van deze wereldstage is Nederlandse jongeren, zoals ik, kennis te laten maken met ontwikkelingslanden en hun cultuur en zo hun kijk op de wereld te veranderen. De reis is dan ook zeker geen vakantie. We gaan echt aan de slag om leeftijdsgenoten te ontmoeten en met hen samen te werken aan lokale projecten. Deze projecten en activiteiten zijn georganiseerd rondom vier thema’s:

  • Health
  • Nature & Environment
  • Culture & Economics
  • Education & Recreation

Ik ging binnen de ‘crew’ Education & Recreation aan de slag. Ik dacht namelijk dat ik met mijn ervaring als turntrainer daarin echt een goede bijdrage zou kunnen leveren door bijvoorbeeld leuke sport- en spelactiviteiten te bedenken en organiseren.

In de maanden voordat we vertrokken bereidden we ons uitgebreid voor op de reis en onze taken.

Lees meer over de stage in dat land. Om te kunnen gaan, moest ik wel voldoende sponsorgeld inzamelen, namelijk € 1.800,-. Dat is gelukt!