Waarom wil ik mee naar Tanzania?

Elk jaar gaat het Eckartcollege met Stichting Global Exploration (SGE) op een bijzondere wereldstage naar een ontwikkelingsland. Om mee te mogen moet je allereerst een motivatiebrief schrijven aan de begeleidende docenten. Daarin moet je vertellen waarom je mee wilt en wat jouw bijdrage tijdens deze stage zal zijn…

Als ik met mijn ouders op reis ben, dan ga ik graag actieve dingen doen, zoals een museum bezoeken en de omgeving verkennen. Toen ik hoorde over de gave stagereis die het Eckartcollege met SGE naar Tanzania gaat maken was ik meteen enthousiast. Nadat ik op de voorlichtingsavond meer informatie heb gekregen en de verhalen van leerlingen die vorig jaar mee geweest zijn heb gehoord, wist ik zeker dat ik mee wilde.

Het lijkt het me super cool om op zo’n bijzondere reis mee te mogen en
daar mensen te kunnen helpen door mijn talent in te zetten.

Ik vind het fijn om met mensen bezig te zijn en iets voor anderen te kunnen betekenen. Zo help ik op dit moment een klasgenoot die slechtziend is. Naast school heb ik een baantje in de supermarkt en geef ik turntraining. Ik ben iemand die echt niet kan stilzitten en graag bezig is met fysieke activiteiten. Ik turn inmiddels al acht jaar en geef nu al drie jaar training aan twee groepen jongens, een van jongere leeftijd en een van dezelfde leeftijd als ik. Hiervoor heb ik twee opleidingen bij de Gymnastiekunie (KNGU) gevolgd. Dit betekent dat ik gediplomeerd ben en weet hoe je les geeft aan kinderen op een verantwoorde manier. Ik weet hoe ik (jonge) kinderen kan motiveren en hoe je op een leuke manier in spelvorm sportactiviteiten kunt doen.

Daarom lijkt het me super cool om op zo’n bijzondere reis mee te mogen en daar mensen te kunnen helpen door mijn talent in te zetten. Ik vind het altijd erg belangrijk om een ander te kunnen begrijpen en ik denk dat, door onder andere het taalverschil, deze reis ook zeer leerzaam kan zijn voor communicatievaardigheden. Ik wil heel graag mee om ook mijn eigen kennis te kunnen vergroten. Het lijkt me erg interessant om te zien hoe de mensen daar leven en dat vervolgens te vergelijken met hoe wij in Nederland leven. Ik denk dat dat verschil onvoorstelbaar is.

Mensen kennen mij als ‘die vrolijke jongen’.

Iets wat ik heel belangrijk vind is positiviteit. Ik sta zelf positief in het leven. Mensen kennen mij als ‘die vrolijke jongen’. Ik hou ervan om andere mensen ook van die positiviteit te kunnen laten genieten. Ik probeer er vaak voor te zorgen dat een ander ook vrolijk kan zijn en zich goed kan voelen. Ik denk dat ik daarom een goede aanwinst ben voor het team waarmee we naar Tanzania gaan. Ik kan me voorstellen dat je een steun voor elkaar bent als iemand bijvoorbeeld heimwee heeft en wel even een oppepper kan gebruiken.

Uiteraard weet ik dat deze reis geen relaxte strandvakantie is, maar een werkstage. Een unieke ervaring waarin je samen iets voor leeftijdsgenoten in een heel land aan de andere kant van de wereld kan betekenen. De beperkte voorzieningen zoals douches en slapen op een matje zijn natuurlijk wel back to basic, maar zie ik als iets avontuurlijks en dat maakt het juist wel leuker.

 

Wil jij me helpen deze wereldstage mogelijk te maken? Dan kun je me sponsoren!

10 belangrijke weetjes over Tanzania

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *