Over mij

Cedric PistersIk ben Cédric Pisters. Samen met mijn moeder Silvia, vader Eddie en teckel Pluk woon ik in Eindhoven. Ik ben 16 jaar en ben na mijn eindexamen mavo op de havo begonnen op het Eckartcollege.

Drie keer per week ben ik bezig met turnen. Dat doe ik al acht jaar. Eén dag train ik zelf. De andere dagen geef ik les aan een recreanten- en wedstrijdgroep van jongens van zes tot twaalf jaar. Dat vind ik superleuk om te doen. Ik heb hiervoor eerst opleidingen gevolgd bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Daarnaast heb ik ook nog een bijbaantje als vakkenvuller bij Jumbo Supermarkten.

In de vrije tijd die overblijft spreek ik met mijn vrienden af om te gamen of op de fiets naar buiten te gaan. Ook vind ik het gezellig om met mijn ouders een film of serie te kijken. En ik houd van op vakantie gaan. (Wie niet? ;-)). We zijn vooral binnen Europa op reis geweest. Dat zijn dan best actieve vakanties waarin we veel doen: stadjes en musea bezoeken en wandelen in de natuur. Maar ik wil graag nog meer van de wereld zien.

Ik vind het vooral leuk om met mensen bezig te zijn, anderen enthousiast te maken, te motiveren en te helpen. Daarom ben ik ook mee gegaan op de wereldstage die mijn school samen met Stichting Global Exploration (SGE) organiseert. Hiervoor heb ik zelf € 1.800,- aan sponsorgeld moeten inzamelen. Dat is gelukt!